Danmarks Medie- og Journalisthøjskole søger tre adjunkter til journalistuddannelsen (In Danish)

Har du lyst til at undervise kommende journalister og være med til at videreudvikle journalistuddannelsen på DMJX? Brænder du for nye måder at fortælle væsentlige historier på og for at arbejde med innovation og nye journalistiske forretningsmodeller? Ser du muligheder i medieudviklingen, hvor visuel journalistik og at skabe værdi for brugerne er centrale tendenser?  

Er du en god kollega, der vil engagere dig i et stærkt fagligt miljø med stor tradition for tæt samarbejde i og på tværs af teams? 

Så er det måske dig, vi har brug for som underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. 


Vi søger tre adjunkter til undervisning primært på journalistuddannelsen i Aarhus. 

Vi ønsker at styrke fokus på digital journalistik og innovative kompetencer, lyd og visuel journalistik, og derfor er det en forudsætning, at du har erfaring med og viden om et eller flere af de områder.  

Dine primære opgaver vil være at: 

 • varetage undervisning i journalistik sammen med et team af kolleger 
 • udvikle, planlægge og gennemføre undervisningsforløb og eksaminer 
 • vejlede studerende i deres eksamensopgaver  
 • bidrage til løbende at udvikle journalistuddannelsen og via forsknings- og udviklingsprojekter at være med til at udvikle ny viden med relevans for mediebranchen og uddannelsen  

Vi lægger vægt på, at du: 

 • har praktisk erfaring med journalistisk arbejde  
 • har en relevant uddannelse, gerne på master eller kandidatniveau  
 • har stærke digitale kompetencer 
 • har erfaring med radio/podcast eller visuel journalistik og redaktionelt arbejde med sociale medier 
 • er nysgerrig på brugen af nye platforme og nye teknologier i journalistisk sammenhæng 
 • behersker engelsk så godt, at du kan undervise på engelsk 
 • er en god kollega og holdspiller. 

Det er en fordel, hvis du også: 

 • har erfaring med undervisning og med gennemførelse af forsknings- og udviklingsprojekter 

Uddannelserne: 

Journalistuddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor teoretisk og praktisk læring vægtes højt, så praktikanter og dimittender umiddelbart kan indgå i en bred vifte af arbejdsopgaver i mediebranchen.  

Ansættelsen vil fortrinsvis være rettet mod professionsbacheloruddannelsen, men vil også indbefatte undervisning på bl.a. Fagjournalistuddannelsen (en 2-årig diplomuddannelse) og kandidatuddannelserne i journalistik på Campus Aarhus. Der vil også kunne forekomme opgaver på andre af skolens uddannelser, herunder kurser og videreuddannelse, samt i mindre grad på uddannelserne på Campus i København.  

Om afdelingen: 

Vi tilbyder et uhøjtideligt, tværfagligt arbejdsmiljø med spændende arbejdsopgaver og plads til selvstændigt arbejde og medindflydelse. Der er rig mulighed for (tvær)fagligt samarbejde og faglig udvikling. Og så giver vi dig mulighed for at udvikle og uddanne fremtidens journalister. 

På journalistuddannelserne er vi omkring 30 undervisere og forskere, der brænder for faget, for undervisning og for at arbejde med de omkring 1.000 dygtige studerende på journalistuddannelsen, Fagjournalistik, cand.public, Erasmus Mundus Master in Journalism, Media and Globalisation, Profilfag og BA-tilvalg. 

Løn- og ansættelsesvilkår 

Stillingen er på 37 timer om ugen og ønskes besat pr. 1. august 2022. 

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst. Aflønningen vil derudover afhænge af dit kompetenceniveau med mulighed for forhandling af individuelle tillæg efter principperne i ”Ny løn”.  

Du vil indgå i et 4-årigt adjunktforløb, iht. højskolens stillingsstruktur, med henblik på at opnå bedømmelse som lektor. 

Vil du vide mere? 

Har du spørgsmål til stillingen, eller ønsker du flere oplysninger, er du velkommen til at kontakte uddannelseschef Henrik Berggren, på hb@dmjx.dk eller tlf. 30 62 35 89. 

Ansøgning 

Ansøgning vedlagt relevant dokumentation uploades via linket ”Søg stillingen” senest onsdag den 13. april 2022 kl. 10.00.  

Undlad venligst at sende personfølsomme oplysninger med din ansøgning. 

Alle interesserede, uanset personlig baggrund, opfordres til at søge stillingen. 

Samtaler 

Samtaler forventes, i videst muligt omfang, afholdt torsdag den 21. april 2022.