Forskningsassistent till Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete (In Swedish)

Vi söker en forskningsassisten för en tidsbegränsad anställning i kriminologiämnet vid institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete (JPS). Vid institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete erbjuds utbildning på grund- och avancerad nivå inom kriminologi, psykologi, rättsvetenskap och socialt arbete. Vid JPS bedrivs även framstående forskning och utbildning på forskarnivå.

Bakgrund

Vid institutionen, inom kriminologiämnet, har ett uppdrag från Forte erhållits för att sammanställa forskning inom området våld i nära relation. I det uppdraget behövs extra administrativt stöd med ansvar för dokumentationen i projektet. Dessutom har en av forskningsmiljöerna inom kriminologiämnet, Centrum för våldsstudier (CVS), behov av extra administrativt stöd för att skapa rutiner och struktur i det långsiktiga arbetet, eftersom miljön är inne i en expansiv fas med många aktiviteter som är i uppstartsfas.

Arbetsuppgifter

Din roll blir att stödja forskare genom att skriva, kartlägga, strukturera, sammanställa och sammanfatta strategiska underlag för uppdraget. Vidare innebär anställningen att medverka i utvecklandet av den praktiska arbetsplanen för CVS samt att delta i utvecklandet av rutiner för aktiviteter relaterade till detta.

Du kommer att arbeta både i team och självständigt. I anställningen ingår att både initiera och genomföra möten och aktiviteter. Du kommer att ha nära samarbeta med forskningsledaren som har en arbetsledande ställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en magisterexamen inom ett samhällsvetenskapligt ämne som anknyter till projektet/en.

Tidigare arbetslivserfarenhet, som är relevant för anställningen, inom området universitet/högskola är meriterande. Även erfarenhet av arbete med projekt eller uppdragsforskning är meriterande.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Förmågan att självständigt planera och organisera arbetet förutsätts.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt på engelska då vi har nära samarbete med internationella forskare. Du ska också kunna presentera information muntligt på ett tilltalande sätt på stora såväl som på små möten och seminarium.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt samt visa god samarbetsförmåga.

Vid Örebro universitet har vi som vision att vara ett framstående universitet – för en kunskapsbaserad samhällsutveckling och vår värdegrund bygger på vetenskaplighet, engagemang och delaktighet. Som medarbetare hos oss förväntar vi oss att du har ett professionellt och konstruktivt förhållningssätt till andra medarbetare, studenter och delar universitetets gemensamma värderingar

Information

Anställningen är tidsbegränsad till 4 mån, 50% omfattning. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av forskningsledare Susanne Strand 019-30 36 85, eller enhetschef Anna Meehan, 019-30 39 89.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen “Ansök”.

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 210920. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.