nstitut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet søger en postdoc inden for faste brugeres kommunikation med sociale rådgivningstilbud. Postdoc-stillingen er tilknyttet forskningsprojektet “RÅDVILD. Et intervenerende forskningsprojekt om faste brugeres kommunikation med sociale rådgivningstilbud” finansieret af Velux Fondens HUMpraxis-program.
Postdoc-stillingen er en fuldtids- og tidsbegrænset stilling fra 1. september 2024 til 28. februar 2027. Stillingen er ledig pr. 1. september 2024 eller snarest muligt herefter.
Institut for Kommunikation og Kultur støtter en mangfoldig arbejdsplads og opfordrer alle kvalificerede ansøgere til at søge stillingen uanset personlig baggrund.
Projektet
I Danmark findes der en lang række anonyme rådgivningstilbud til borgere i sårbare livssituationer. Her tilbydes rådgivning til individer, der har brug for hjælp ift. håndteringen af svære livssituationer knyttet til f.eks. selvmordstanker, ensomhed, partnervold, digitale krænkelser og seksuelle udfordringer. Nogle rådgivninger giver konkrete råd til handling, mens andre rummer den rådsøgende uden en egentlig agenda.
Mange brugere kontakter rådgivningstilbuddene få gange, mens andre udvikler sig til at være mere faste brugere. Faste brugere kan defineres som brugere der er i kontakt med rådgivningen næsten dagligt eller oftere over en periode, som er længere end et halvt år. Det præcise omfang af faste brugere i en dansk kontekst er usikkert, men brugergruppen er velkendt blandt rådgivningstilbuddene.
Projektet RÅDVILD baseres på et samarbejde mellem Center for Digital Pædagogik, Aarhus Universitet og RådgivningsDanmark. Projektet har tre centrale formål: 1) at skabe en nuanceret forståelse af, hvordan og hvorfor brugere af medierede rådgivningstilbud bliver til ’faste brugere’, der kontakter tilbuddene hyppigt, 2) at identificere, hvornår fast brug som kommunikativ praksis opleves som problematisk af rådgivere og/eller brugere, 3) at udvikle kommunikative tiltag, som håndterer den ’problematiske faste brug’ på nye måder.
Postdoc-stillingen
Den kommende postdoc forventes at etablere ny kvalitativ viden om de faste brugere som en kompleks gruppe med forskellige kontakt- og rådgivningsbehov. Postdocen skal således stå for at lave det delprojekt af RÅDVILD, der undersøger, hvordan de faste brugere oplever rådgivningernes generelle kommunikation om deres tilbud (fx på hjemmesider og sociale medier) samt deres løbende interaktion og kontakt med rådgivningstilbuddene. Delprojektet baseres på interviews med ca. 25 faste brugere, som findes og inviteres til et interview i tæt samarbejde med projektets partnere.
Kvalifikationer
Ansøgere skal have en ph.d. eller skal kunne dokumentere tilsvarende kvalifikationer inden for et relevant akademisk område for rådgivningsfeltet, f.eks. kommunikation, medievidenskab, sociologi, psykologi eller antropologi. Ansøgere skal kunne dokumentere følgende, med relevans for stillingen:
- en internationalt orienteret forskningsprofil inden for et humanistisk område med relevans for undersøgelsen af kommunikation med sociale rådgivningstilbud fra et brugerperspektiv
- en fremragende og innovativ ph.d.-afhandling og/eller forskningspublikationer på et område, der er relateret til og relevant for projektet
- erfaring med selvstyret ledelse af forskningsprocesser
- kommunikative og sociale færdigheder, der gør dem i stand til at engagere sig produktivt både i forskerholdet og med de eksterne partnere i projektet
- være i stand til at deltage i udviklingen af problemløsninger baseret på solide akademiske analyser
Desuden anses det som en fordel, hvis ansøgere kan dokumentere:
- forskningspublikationer af høj international standard, der svarer til længden af ansøgerens akademiske karriere
- relevant undervisningserfaring på universitetsniveau
- erfaring med deltagelse i nationale og internationale forskningsnetværk
- udlandsophold på et eller flere internationalt anerkendte forskningsinstitutioner.
Endelig skal ansøgerne uploade et skriftligt forslag (maks. 2-3 sider) om ansøgerens metodiske og etiske overvejelser i forbindelse med en akademisk undersøgelse af faste brugere. Hvordan udvikler man bedst et både etisk sensibelt og praktisk ladsiggørligt undersøgelsesdesign, der kan udføres inden for rammerne af forskningsprojektet? Forslaget kan f.eks. forholde sig til udfordringer ift. rekruttering af informanter, samtykke og inddragelse af informanter, der muligvis befinder sig i en sårbar livsposition.
OBS: Ansøgninger uden vedlagte publikationer (højst fem) vil ikke blive taget i betragtning.
Arbejdsmiljø
Aktiv deltagelse i det daglige fællesskab i afdelingen har høj prioritet, og vi lægger vægt på gode arbejdsrelationer både mellem kolleger og med vores studerende. Med henblik på at opretholde og udvikle afdelingens fremragende undervisnings- og forskningsmiljø forventes den kommende postdoc at være til stede i afdelingen på daglig basis.
Vi respekterer balancen mellem arbejdsliv og privatliv og stræber efter at skabe et arbejdsmiljø, hvor denne balance kan bevares. Se Balance mellem familie- og arbejdsliv for yderligere oplysninger.
Aarhus Universitet tilbyder også et udviklingsprogram for yngre forsker rettet mod karriereudvikling for postdocs på AU.
Internationale ansøgere
Internationale ansøgere opfordres til at se Attraktive arbejdsvilkår for yderligere information om fordelene ved at arbejde på Aarhus Universitet og i Danmark, herunder sundhedssystemet, betalt ferie og, hvis det er relevant, børnepasning og skolegang. Aarhus Universitet tilbyder en bred vifte af tjenester til internationale forskere og ledsagende familier, herunder en flyttetjeneste og karriererådgivning for medfølgende partnere. For information om beskatning, se Skattemæssige aspekter i forbindelse med udenlandske forskeres ansættelse ved Aarhus Universitet
Afdelingen/enheden
Tjenestestedet er Afdeling for Nordiske studier og Oplevelsesøkonomi, Jens Chr. Skous Vej 2, 8000 Aarhus C, Danmark.
Potentielle ansøgere henvises til afdelingens hjemmeside.
Institut for Kommunikation og Kultur
Instituttet hører under Faculty of Arts. Yderligere information om instituttet, forskningsprogrammerne, afdelingerne og forskellige aktiviteter findes på instituttets hjemmeside.
Kontakt
For yderligere information om stillingen, kontakt venligst PI professor Carsten Stage (norcs@cc.au.dk) eller PI lektor Matilde Nisbeth Brøgger (matnj@cc.au.dk).
Hvis du har behov for hjælp i forbindelse med at uploade din ansøgning eller spørgsmål vedrørende ansættelsesprocessen, er du velkommen til at kontakte Arts HR: e-mail: hsi@au.dk
Ansøgningen udfærdiges på dansk.
Kvalifikationskrav
Ansættelse som postdoc forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.
Formalia
- Ansættelsesproceduren er yderligere beskrevet i ministeriets Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.
- Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og AC.
- Vedrørende kvalifikationskrav og stillingsindhold henvises til stillingsstrukturen.
- Vedrørende ansøgning og bilag hertil henvises til vejledning for ansøgere til videnskabelige stillinger ved Arts.
- Ansøgningen skal indeholde en motivation for at søge stillingen og vedlægges et curriculum vitæ, en fuldstændig liste over publicerede arbejder, relevante eksamenspapirer og videnskabelig produktion (maksimalt i alt 5 arbejder). Dette materiale fremsendes elektronisk i forbindelse med ansøgningen.
Hvis ikke andet er angivet i stillingsopslaget skal ansøgningen udfærdiges på engelsk. Ansøgningsfristen er kl 23.59 dansk tid.
Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.Der kan benyttes shortlisting til at udvælge kandidater, der skal gå videre til en udfoldet faglig bedømmelse. Udvælgelsen sker ved et udvalg nedsat af institutlederen. Se her for yderligere information om shortlisting på Arts:
http://medarbejdere.au.dk/fileadmin/user_upload/Proces_for_shortlisting_december_2017.pdf