Universitetslektorer i Medie- och Kommunikationsvetenskap (in Swedish)

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till avdelningen för kommunikation och beteendevetenskaper rekryterar vi nu två universitetslektorer. Vi söker dig som vill bidra med din kunskap inom medie- och kommunikationsvetenskap och arbeta med undervisning och forskning i en miljö som präglas av kollegialitet, kreativitet och goda möjligheter till eget inflytande.  

Medie- och kommunikationsforskningen vid Jönköping University är profilerad mot hållbar kommunikation. Målsättningen med forskningsprogrammet Sustainable Communication är att studera och utveckla kunskap om hur kommunikation i olika sammanhang – i medierna, journalistiken, de sociala plattformarna, organisationerna, politiken osv. – involverar eller bidrar till FN:s 17 hållbarhetsmål, dvs. till ett hållbart samhälle. Forskningsmiljön intresserar sig för samtliga tre dimensioner av hållbarhet – miljömässig, social och ekonomisk – och hur medier och kommunikation i olika former kan bidra till att balansera dessa.

Som universitetslektor hos oss är dina främsta arbetsuppgifter att utveckla, planera och genomföra medie- och kommunikationsvetenskaplig undervisning grundnivå och avancerad nivå samt vara delaktig i ämnesmiljöns forskning. Du kommer att handleda och examinera uppsatser på grundnivå och avancerad nivå. I arbetsuppgifterna ingår även administration samt arbete med pedagogisk utveckling.

Vi söker dig som är disputerad inom medie- och kommunikationsvetenskap eller närliggande ämne och vi vill att du har dokumenterad pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. Vi vill även att du har tidigare erfarenhet av undervisning på högskola/universitet. Vi ser det som meriterande om du har intresse för hållbarhetsfrågor i din forskning och vi ser gärna att du har god förmåga att undervisa på både svenska och engelska.

Som person vill vi att du att du har god kommunikativ förmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att arbeta i lärarlag tillsammans med övriga kollegor i egenskap av undervisare och examinator, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att samverka genom att skapa och underhålla kontakter och god förmåga att leda, planera och organisera ditt arbete.

För fullständiga behörighetskrav för tjänsten som lektor, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningarna avser tillsvidare på heltid med tillträde 2022-02-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med provanställning.

Arbetstidsvillkor: årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-07-31. Eventuella bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

  • CV och personligt brev
  • Styrkt meritförteckning
  • Vidimerade intyg och examensbevis
  • Doktorsavhandling
  • Pedagogisk meritportfölj
  • Publikationslista
  • De för tjänsten mest relevanta publikationerna, max 5 st, i fulltext.
  • Referenser och löneanspråk

OM OSS

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på https://ju.se/ och Högskolan för lärande och kommunikation.

Kontakt

Fredrik Ebefors, +46 36-10 1386

Facklig företrädare

Sara Dommartine, Lärarförbundet, +46 36-10 1422
Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Mikael Gustafsson, Saco-S, +46 36-10 1178