University Lecturers (2–3) in Film Studies (in Swedish)

Vid Institutionen för mediestudier arbetar ett 70-tal medarbetare. Institutionen består av fyra huvudområden: medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, filmvetenskap och modevetenskap. De fyra huvudområdena har eget ansvar för sina delar av institutionens undervisnings- och forskningsverksamhet.

Ämne/ämnesbeskrivning
Inom filmvetenskap studeras de rörliga bildmediernas historia, teori, estetik och funktion. Även om det är ett humanistiskt ämne analyseras också exempelvis de rörliga bildmediernas ekonomiska och teknologiska aspekter

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar undervisning i filmvetenskap inom institutionens kursutbud på grundnivå. De vikarier vi söker ska i första hand kunna föreläsa och leda seminarier. De kurser som är vakanta behandlar grundläggande filmvetenskaplig terminologi, de rörliga bildernas historia fram till dagens medielandskap samt rörliga bilder i samtida mediemiljöer. Undervisningen sker huvudsakligen på svenska.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som, dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Som allmänt behörighetskrav gäller att ha såväl förmåga att samarbeta som den förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Bedömningsgrunder
Meriterande vid tillsättningen är vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i de ämnen som undervisningen gäller samt erfarenhet av undervisning på högskola i de aktuella ämnesområdena. I bedömningen av sökanden kommer störst vikt att läggas vid pedagogisk skicklighet. Här krävs dokumentation av tidigare undervisningserfarenhet. Goda kursutvärderingar, referenser och genomgångna kurser i högskolepedagogik är meriterande. Viktigt är också att ha förmåga till gott samarbete med kollegor.

Även uppvisad administrativ skicklighet, t ex genom utvecklande av nya kurser och/eller kursansvar, kommer att räknas den sökande till godo. Stockholms universitet kommer vid dessa rekryteringar främst att beakta den sökande som efter en helhetsbedömning av kompetens, meriter, skicklighet och personliga förmågor har de bästa förutsättningarna att genomföra de aktuella arbetsuppgifterna och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Högskolepedagogisk utbildning
Meriterande är högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Anställningsvillkor
Anställningen/anställningarna omfattar 50–100 % och är tidsbegränsade under en period om 4–6 månader från 2023-08-15 till 2024-02-15, men kan komma att förlängas. Anställningens omfattning avgörs av verksamhetens behov samt vilka möjligheter och önskemål den eller de som erbjuds anställning har. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange därför gärna löneanspråk. Tillträde 2023-08-15 eller efter överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av administrativ studierektor Jimmy Pettersson, tfn 08-16 12 77, jimmy.pettersson@ims.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se(SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetets anställningsordning och anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.